In Amsterdam is het natuurlijk super mooi om met een bootje door de grachten te gaan. Er is enorm veel te zien en er heerst over het algemeen een relaxte sfeer. Een eigen bootje huren is dan ook de beste manier om hiervan te kunnen genieten. Je kan er voor kiezen om zelf te varen, maar je kan ook voor een rondvaart kiezen. Je kan ook kiezen voor een privé rondvaart, hierdoor zit je niet met andere mensen in een boot. Bootje varen in Amsterdam is voor veel mensen een prachtige ervaring, want je ziet echt een ander deel van Amsterdam. Lees daarom hier meer over bootje varen Amsterdam.

Amsterdam

Amsterdam staat bekend als een internationale staat die tevens bekend staat als tolerante en liberale stad, onder meer door de gaypride die jaarlijks in Amsterdam te bezoeken en te zien is. Amsterdam is vaak een enorme drukke stad en ook de toeristen zijn er altijd wel te vinden. Toeristen komen naar Amsterdam vanwege de prachtige wereldberoemde grachten. De grachten zijn een kenmerk van de stad en wat de toeristen toch graag zien. Toeristen kiezen ook vaak voor een privé rondvaart in Amsterdam. Door de economische bloei groeide Amsterdam uit tot de grootste stad van Nederland. Rond 1580 waren er ongeveer dertigduizend inwoners.

Amsterdam staat ook bekend om zijn artistieke kwaliteiten zoals de gebouwen en de grachten. In het museumkwartier bevinden zich meerdere museums waaronder, het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum. In deze museums zijn werken van Rembrandt en Vermeer, en het stedelijk museum met moderne kunst.

Bootje huren

Bij verschillende organisaties zijn verschillende prijzen om een bootje te varen in Amsterdam. Denk hierbij aan prijzen tussen de 95 tot 150 per uur. Het hangt enorm af van de grote van de sloep en met hoeveel personen je gaat varen.

Amsterdamse grachten

De Amsterdamse grachten zijn de grachten in het centrum van de stad. De 17e-eeuwse grachtengordel met de hoofdgrachten Single, Herengracht, Keizersgracht en Prinsengracht plus een deel van het omliggende gebied zijn onderdeel van de UNESCO-Werelderfgoedlijst.

Over de mooiste gracht van Amsterdam zijn de meningen van de mensen het over het algemeen eens dat de Brouwersgracht de mooiste gracht is van Amsterdam. Tijdens het bootje varen in Amsterdam zie je natuurlijk verschillende huizen staan en denk je misschien hoeveel zullen die wel niet kosten? Het duurste huis aan de grachten kan je vinden voor bijna 10 miljoen euro, maar dan heb je wel een gigantische tuin van 890 m2 en een woonoppervlakte van 1155 m2 verdeelt over 6 woonlagen en 23 kamers.