EPDM lijm is erg belangrijk voor het goed vastmaken van EPDM. Echter bestaan er verschillende soorten EPDM lijm. Kom er in dit artikel achter welke soorten EPDM lijm er zijn. Zo weet jij straks welke EPDM lijm je nodig hebt voor het vastmaken van de EPDM. Een belangrijke tekst om een keertje goed door te nemen op het moment dat je aan de slag wil gaan met EPDM. Je kunt de EPDM vastmaken met bodemlijm, maar ook met contactlijm. Deze twee verschillende soorten EPDM lijm zullen aan bod komen in dit korte stukje tekst. Begin maar snel met het lezen ervan.
EPDM contactlijm
Deze soort lijm is vooral geschikt voor de randen van het EPDM. Een handige lijmsoort om aan te schaffen voor het verstevigen van de randen. Dit kan noodzakelijk zijn op het moment dat je merkt dat de randen snel weer loslaten. Hoe je deze lijmsoort aanbrengt? Je smeert de lijm zowel op het EPDM zelf als op de ondergrond waar je de dakbedekking op bevestigt. Druk de EPDM goed aan op de ondergrond. Vervolgens zal er contact ontstaan tussen beide delen. Deze verbinding ontstaat niet op het moment dat er zich maar lijm bevindt op een van de twee delen. Daarom smeer je de lijm dus altijd op zowel het EPDM zelf als op de ondergrond.
Alles wat je moet weten over bodemlijm
Deze lijm gebruik je niet voor de opstaande randen, maar voor de ondergrond zelf. Je hoeft de lijm niet aan te brengen op de rubberen folie zelf. Handig om te weten: deze lijm is uiterst geschikt voor verschillende ondergronden. Denk aan hout, bepaalde isolatieplaten en zelfs beton. Het aanbrengen van een primer zal niet nodig zijn. Het is wel belangrijk om de lijm aan te brengen tijdens bepaalde weersomstandigheden. De temperatuur moet sowieso boven de 5 graden Celsius liggen en uiteraard moet regen worden vermeden tijdens het klussen.
Je hebt nu kennis gemaakt met twee verschillende soorten EPDM lijm. De contactlijm is geschikt voor opstaande randen. Het is belangrijk de lijm zowel op de EPDM zelf aan te brengen als op de ondergrond. Bodemlijm breng je alleen aan op de ondergrond en is niet geschikt voor de opstaande randen. Het dient er puur voor om de rubberen folie zelf vast te maken aan de ondergrond. Het valt zeker aan te raden om beide lijmsoorten aan te schaffen. Dan weet je zeker dat de folie goed vast zit aan de ondergrond.