Home Wonen Zo zit je er thuis warmpjes bij

Zo zit je er thuis warmpjes bij

0
Zo zit je er thuis warmpjes bij

Thuis is de plek waar je komt na een lange dag werken, waar je wakker wordt met je favoriete mensen en waar je je ’s ochtends klaarmaakt om de nieuwe dag vol goede moed te beginnen. Een fijn thuis is dan ook voor iedereen belangrijk, ook in de koude wintermaanden. Nu de dagen donkerder worden en de temperatuur daalt hebben we weer behoefte aan een warme woning. Een comfortabele temperatuur en een fijn binnenklimaat creëer je natuurlijk met een kachel. Ben jij benieuwd hoe je jouw huis kunt verwarmen? Lees hier dan meer over in dit blog.

 

Gaskachels

Warmte en sfeer in combinatie met gemak, dat typeert de gaskachel. Waar een gaskachel vroeger heel normaal was zie je tegenwoordig in veel woningen een cv-ketel. Dat betekent echter niet dat we de gaskachel zijn vergeten, want deze dient tegenwoordig vooral voor extra sfeer in huis. Binnen een handomdraai heb je realistische vlammen, en tegenwoordig vaak ook nog heel eenvoudig te bedienen via je telefoon.

 

Houtkachels

Wanneer je aan een houtkachel denkt zal je al snel uitkomen op de authentieke geur, het knisperend geluid van brandend kachelhout, de aangename warmte en gezellige sfeer. In de winter warm je naast de houtkachel op met een kop warme chocolademelk, in de koele lentedagen zet je hem aan voor bijverwarming. Voor de houtkachel moet je kachelhout kopen om ervan te profiteren. Er zijn verschillende soorten houtkachels waar je uit kunt kiezen, ieder met zijn eigen kenmerken en voordelen. Wil je jouw woning voorzien van zo’n authentiek haardvuur, laat je dan goed informeren en adviseren door een specialist. Het kopen van haardhout kun je tegenwoordig ook prima online doen.

 

Pellet kachels

Een pellet kachel kan worden gezien als een eenvoudiger alternatief voor de traditionele houtkachel. Een pellet kachel werkt namelijk ook op hout, maar is voorzien van een verbrandingskamer waar je zelf pellets aan toevoegt. Binnen een handomdraai stel je de gewenste temperatuur in en de kachel doet wat hij moet doen. De kachel ontsteekt zichzelf en zorgt ervoor dat je binnen een aangename temperatuur hebt.

 

Tuinhaard

Niet alleen binnen moet je aan verwarming denken, de buitenruimte mag niet vergeten worden. Nu de dagen flink zijn afgekoeld is een tuinhaard nodig om nog optimaal van je buitenruimte te genieten. Zo verleng je het buitenseizoen en voorzie je je tuin ook nog een van een ultieme sfeermaker.