Home Wonen Beroemde tuinen

Beroemde tuinen

0
Beroemde tuinen

Misschien zit je vandaag wel lekker in je tuin te genieten. Je hebt net het gras gemaaid en al het onkruid weer verwijderd. De zomerplantjes staan in volle bloei en je bent trots op je tuin. Maar als je sommige tuinen ziet die er wereldwijd zijn, dan zal je oprecht verbaasd zijn. Misschien heb je weleens één van die tuinen bezocht en bewonderd. Eigenlijk is een van de bekendste en mooiste tuinen heel dicht bij huis: De Keukenhof. Ieder jaar opent de Keukenhof in het voorjaar de deuren voor een aantal maanden. Je kunt dan genieten van alle bolgewassen die dan in bloei staan. Ieder jaar is er weer een ander thema. Iets verder weg in Frankrijk, net onder Parijs, liggen de paleistuinen van Versailles. Als je in de buurt bent dan is een bezoek zeker een aanrader. De 250 hectaren zijn gevuld met kronkelende paden die leiden naar bloembedden, meren, rustige hoekjes versierd met beeldhouwwerken en een kanaal. En zo zijn er nog meerdere mooie tuinen te bewonderen.

Je eigen tuin

Na het zien van zo’n beroemde tuin kan dat je natuurlijk veel inspiratie geven voor je eigen tuin. Je zal waarschijnlijk een stuk minder ruimte hebben, maar de ideeën kan je toch zeker gebruiken. Met kleine aanpassingen kan je tuin een heel andere en frisse uitstraling krijgen. bloempotten buiten kunnen niet ontbreken. Als je verspreid over je tuin mooie bloempotten met zomerbloeiers of groenblijvende planten neerzet, dan is dat een mooi begin. Verder is een mooi gazon en als afscheiding een mooie haag of hekwerk onmisbaar in een mooie tuin. Ook op het gebied van tuinmeubelen is er voldoende keuze om iets moois in je tuin te zetten. Dus met een aantal kleine aanpassingen gaat het best wel een beetje op zo’n mooie beroemde tuin lijken.

De afwerking van je tuin

Bij de diverse tuincentra zijn er steeds luxere en complete loungesets te verkrijgen. Een loungeset maakt van je tuin een echt buitenverblijf waar je heerlijk kunt ontspannen. De loungesets zijn meestal weersbestendig en alleen de kussens moeten er uitgehaald worden bij regenachtig weer. De trend is nu dat mensen ook op koudere momenten in hun tuin willen genieten. Daardoor wordt het gebruik van warmtelampen in tuinen ook steeds populairder. Het klimaat in ons land is niet zo stabiel dat het altijd zonnig en warm is. Een warmtelamp kan dan uitkomst bieden om toch heerlijk warm te genieten in je tuin.