Home Wonen Hoe verzet je in een korte tijd veel grondwerk?

Hoe verzet je in een korte tijd veel grondwerk?

0
Hoe verzet je in een korte tijd veel grondwerk?

Er zijn verschillende situaties waarin het nodig kan zijn om in een korte tijd veel grondwerk te verzetten. Om dit voor elkaar te krijgen zijn er verschillende opties. Welke optie je het beste kunt toepassen verschilt per situatie. Lees je daarom vooraf goed in en zorg ervoor dat je een weloverwogen keuze maakt. 

 

Een trampoline ingraven

Als de kinderen graag een trampoline in de tuin willen is het meestal mooier om deze in te graven. De meeste trampolines hebben een diameter van zo’n 2,5 meter en een hoogte van een meter. Het uitgraven van zo’n gat kan best veel werk zijn. Toch is het in de meeste gevallen het handigst om dit met een man of twee/drie zelf uit te graven. Breng de grond met een kruiwagen naar de oprit en laat dit vervolgens door een hierin gespecialiseerd bedrijf ophalen. 

 

Een zwembad aanleggen

Als je een zwembad in de tuin wilt plaatsen, is het niet verstandig om dit volledig met de hand te doen. De beste optie waar je dan voor zou kunnen kiezen is het huren van een minigraver. Een minigraver huren kan met weinig werk snel geregeld worden. Houd er wel rekening mee dat er bij het ingraven van een zwembad veel grond vrijkomt. Zorg er daarom voor dat je een partij hebt die je de grond op kunt laten halen. Zij kunnen al het vrijgekomen grond in een keer ophalen en afvoeren naar de juiste plek. 

 

Bergen aan grond verplaatsen 

Indien je een zeer grote hoeveelheid grond moet verplaatsen is het ook met een minigraver erg veel werk. In dat geval kun je beter een graafmachine huren. Het huren van een graafmachine is prijzig en gebeurt meestal alleen bij bouwbedrijven. Qua graafmachines zijn er diverse groottes mogelijk. De grootte van de graafmachine bepaalt grotendeels de prijs. Dit omdat het vervoeren van een grotere graafmachine lastiger is. Zo heb je voor grote graafmachine een dieplader nodig. Daarnaast is een grote graafmachine aanzienlijk duurder in aanschaf.

 

Vraag een offerte aan

Voordat je een keuze kunt maken qua graafmachine, is het sterk aan te raden om offertes aan te vragen. Zo weet je vooraf precies wat de bedoeling is en voorkom je een verrassing. Daarnaast geeft dat je de mogelijkheid om verschillende opties met elkaar te vergelijken. De ene verhuurder is namelijk aanzienlijk voordeliger dan de ander. Daarnaast is ook de service niet overal hetzelfde. Kijk hier goed naar voordat je een besluit maakt.