Home Producten Coax kabel

Coax kabel

0
Coax kabel

Een coax kabel gebruik je om een verbinding te maken met internet of je televisie. In je huis zit standaard een aansluiting waar je de kabel in kunt stoppen. De kabel loopt dan tot de plek waar jij je router of televisie neer heb gezet. Om televisie te kunnen kijken heb je dus een coax kabel nodig of in sommige gevallen een HDMI kabel. Welke kabel je nodig hebt is afhankelijk van je energiemaatschappij. Als je een coax kabel aanschaft heeft dit invloed op de kwaliteit van je televisie. Zorg dus dat je een goede coax kabel aanschaft. 

Wat is een coax kabel

Als je televisie wilt kunnen kijken dan zul je dus een coax kabel aan je televisie of tv box moeten aansluiten. De kabel zal lopen vanaf de contactdoos aan de muur. De aansluiten naar je televisie kan met verschillende soorten connectors. Wat je zou kunnen gebruiken is een F-connector. Met een F-connector maak je de kabel vast aan de digitale ontvanger. Dit maak je dus vast aan bijvoorbeeld je satelliet. Als alles aangesloten is kun je de kabels wegwerken in een gootje. Dit zorgt ervoor dat de kabels niet zichtbaar zijn, je kunt een gootje voor je plint plakken of in plaats van je plint bevestigen. Je hebt speciale brede plinten die als gootje kunnen dienen zodat je alle kabels netjes weg kan werken. Je kunt dus ook andere kabels in een gootje meenemen. Als een coax kabel flink wat meters door je woonkamer loopt zorgt je er op deze manier voor dat het netjes weggewerkt is.

De kwaliteit van een coax kabel

Als je zender op je televisie wilt ontvangen dan heb je verbinding nodig met je kabelmaatschappij. In de muur zou je een contactdoos moeten hebben waar je de coax kabel op kunt aansluiten. Deze verbinding zorgt ervoor dat je digitale of analoge tv kunt ontvangen. Het soort kabel kan invloed hebben op de kwaliteit van je televisie. Zo kan het zijn dat je een hele goede televisie hebt maar een slechte kabel. Dit kan dan invloed hebben op op de afspeelkwaliteit. Een dikkere kabel van hoge kwaliteit zal ervoor zorgen dat het beeld soepel wordt afgespeeld. Een dikkere en kwalitatieve voorkomt ook storingen die wel bij slechtere kabels voorkomt. Het kan dus zeker uit om te kijken naar het soort kabel die je aanschaft.