Home Producten Een nieuwe fiets

Een nieuwe fiets

0
Een nieuwe fiets

De zoektocht naar een nieuwe fiets is toch altijd weer een behoorlijke uitdaging. Want welke fiets past nou goed bij je? De keuze wordt groter en groter en allemaal lijken ze wel een voordeel te hebben die de andere fiets weer net niet heeft. Je kunt je natuurlijk altijd laten adviseren door een expert. Nu momenteel de fietsenwinkels net als bijna alle andere winkels gesloten zijn, is die mogelijkheid er gelukkig nog steeds. Er zijn vele webshops te vinden die ook zeker bereid zijn om je advies te geven en verder te helpen. De meest gangbare fietsen zetten we hier alvast voor je op een rijtje.

De fiets

De 'gewone' dames- en/of herenfiets is de fiets met handremmen en gemiddeld zo’n 8 versnellingen. Aan deze fiets zijn meestal niet veel bijzonderheden op te merken. Het is een prima fiets die tegenwoordig in allerlei soorten en maten beschikbaar is. Zo is er vast een design die jou aanspreekt. Het belangrijkste is dat je lekker zit, maar gelukkig kun je altijd een los zadel aanschaffen mocht dat nodig zijn.

De opoefiets

Ideaal voor het vervoeren van een kratje bier is de opoefiets met het welbekende rekje voorop. Deze fiets is vaak voorzien van een ouderwetse achteruittraprem. Tegenwoordig komen deze fietsen ook met enkele versnellingen, maar van origine heeft de opoefiets meestal geen versnellingen. Dat maakt het een iets onhandigere fiets voor de langere stukken. Toch is deze fiets uitermate geschikt voor de kortere afstanden, zeker als je zo af en toe eens iets (of iemand) mee wilt nemen.

De elektrische fiets

Een steeds meer opkomende variant van de fiets is de elektrische fiets. Zeker voor mensen die een behoorlijke afstand af moeten leggen bijvoorbeeld hun werk of school, of voor ouderen is deze fiets een uitkomst. De fiets bied je net dat beetje ondersteuning wanneer je een flinke heuvel op moet of met een fors portie tegenwind te maken hebt. Aangezien het fietsen net iets makkelijker gaat dan anders zul je sneller geneigd zijn de fiets te pakken. Zo helpt de aanschaf van een elektrische fiets dus om mensen meer in beweging te laten zijn.

De sportieve fiets

Voor de sportievelingen onder ons is er ook een wat sportievere fiets beschikbaar. Deze heeft vaak een gestroomlijnder uiterlijk en ruimte voor een flesje water. Deze sportieve fiets heeft een stuk meer versnellingen dan de eerder genoemde fietsen. Zo is 21 versnellingen geen uitzondering. Ook deze fiets is in allerlei varianten beschikbaar. Laat je dus eens informeren over de mogelijkheden.