Home Wonen De vele verbouwingen

De vele verbouwingen

0
De vele verbouwingen

Verbouwingen in deze tijd zijn steeds normaler. Het geluid van een verbouwing die van je buren af komt wordt steeds normaler. Het komt vaker voor dan gebruikelijk. Iedereen heeft meer tijd en is thuis, dus de mensen gaan hun huis aanpakken. Is daarbij u energierekening ook omhooggegaan. Dan kunt u uw huis aanpakken op het gebied van isolatie. Als u dit sterk verbeterd, gaat de energierekening ook sterk naar beneden. Naast het feit dat het fijn is voor je energierekening is het ook goed voor het milieu en het dempt ook goed het geluid. Wat fijn is voor andere huisgenoten en buren. Een goede isolatie zorgt voor warme winters en koele zomers. Bij Pontmeyer kan er makkelijk en overzichtelijk het juiste isolatiemateriaal worden gevonden.

Het juiste isolatiemateriaal vinden

Via de webshop kunt u eenvoudig vinden wat u nodig heeft. Er zijn veel producten op het gebied van isolatie te vinden. Om te vinden wat u zoekt kunnen er eenvoudig filters worden geplaatst. U kunt kiezen voor de toepassing, gaat u het isolatiemateriaal gebruiken voor uw dak, gevel, muur, plafond of wand. Dan komt u met behulp van dit filter tot het juiste isolatiemateriaal. Verder zijn er ook filters voor het merk, het materiaalsoort, brandklasse, rc-waarde en nog veel andere filters. Zo wordt er in een mum van tijd het juiste isolatiemateriaal gevonden. Ook kunt u met een drive-in de vesteging een bezoek brengen. Hier kunt u uw bouwmateriaal zelf komen ophalen of als u nog niet weet welk isolatiemateriaal voor u geschikt is kan er om advies worden gevraagd. Dit kan natuurlijk ook online, via de klantenservice voorzien ze je van deskundig advies.

Soorten isolatiemateriaal

Verder is het isolatiemateriaal in verschillende categorieën in te delen. Zo kan er worden gekozen voor isolatie met minerale wol of een isolatie met kunststof. Glaswol en steenwol vallen onder de categorie mineraal wol. Hierdoor zijn beide onbrandbaar, rot- en schimmelvrij en waterafstotend. Daarnaast zijn ze beide ook erg goede geluidisolatoren. Glaswol bestaat uit lange glasvezels en is hierdoor licht, flexibel en eenvoudig te comprimeren. Dit zorgt ervoor dat glaswol goed aansluit op ander materiaal. Ook is glaswol het meest milieuvriendelijke isolatiemateriaal om een gebouw of huis mee te isoleren. Steenwol is daarentegen gemaakt van vezels van vulkanisch gesteente. Deze vezels zijn brosser en korter dan die van glaswol en kan hierdoor een hoge druk aan. Glaswol kan wel voor het plafond worden gebruikt steenwol daarentegen niet. Bij isolatie met kunststof wordt er gebruik gemaakt van EPS, XPS en PIR. Deze isolatiematerialen staan ook wel bekend als hardschuim. Ze hebben een celstructuur in plaats van de vezelstructuur van de minerale wollen. Hierdoor lijkt het isolatiemateriaal op hardschuim. De geluidsdemping van de kunststof isolatiematerialen is een stuk minder dan die van de minerale wollen. Daarbij zijn de minerale wollen ook flexibeler dan de kunststof isolatiematerialen.