Home Producten Een perfect product

Een perfect product

0
Een perfect product

Sommige producten zijn zo goed dat er nauwelijks mee valt te concurreren. Deze producten vallen eigenlijk niet te verbeteren, sluiten aan op onze wensen en lossen een probleem voor ons op, op een hele simpele manier. Voorbeelden van dit soort producten zijn naar mijn mening, een voetbal, een espressoapparaat, de gehele catalogus van Ikea en kartonnen dozen. Ik snap dat kartonnen dozen misschien niet door iedereen gezien worden als volwaardige producten, maar door mij wel. Deze dozen vind je namelijk overal. Tijdens het verhuizen gebruiken wij kartonnen dozen, ons eten wordt grotendeels hierin vervoerd en we bewaren hier ontzettend veel in. De meest geniale kartonnen doos vind ik nog wel de verhuisdoos denk ik. Dat komt vooral omdat het zo simpel is. Er zitten geen clipjes, knopen, touwen of andere vastmaak-punten aan vast. De doos is slim ontworpen en het wordt door deze intelligentie bij elkaar gehouden. Laatst was ik druk bezig met verhuizen en verbaasde ik mij over hoe handig deze kartonnen dozen eigenlijk waren.

 

Simpel en praktisch

Ik was niet altijd zo enthousiast over kartonnen dozen, en ook niet zo veel bezig met dozen in het algemeen. Toen ik bij een supermarkt werkte vond ik ze vooral irritant. Je moest ze namelijk altijd platmaken en in de karton-pers doen die vervolgens weer vastliep door een eigenwijze kartonnen dozen. Verhuisdozen ben ik daarentegen sinds kort echt gaan waarderen. Je kan ontzettend veel spullen in één keer meeslepen zonder het gevaar dat alles aan de onderkant er weer uit komt zetten. De kartonnen dozen zijn gemakkelijk op elkaar te stapelen en hebben handige handvaten om de dozen mee op te tillen. Ik denk dat ik een van de weinige ben die over kartonnen dozen zo enthousiast kan raken. Maar ik hou enorm van een product dat ontzettend simpel is en tegelijkertijd ontzettend veelzijdig is en veel verschillende problemen kan oplossen.

 

Dit soort producten mis ik een beetje

Alle ‘nieuwe’ producten worden al snel heel moeilijk gemaakt. Alles krijgt nieuwe features. Met een telefoon kunnen bellen is ouderwets, je moet er nu VR-spellen mee kunnen spelen, 3D-foto’s maken en kunnen betalen met je gezicht. Een broek is niet meer een gewoon een broek. Je hebt verticale stretch, horizontale stretch, high waist, “mooie-billen waits”. De schoonheid van een simpel product zie ik nergens meer. Het wordt weer eens hoog tijd dat iemand iets simpels ontwikkeld. Iets wat net zo simpel is als kartonnen dozen. Maar in deze tijd van oneindige features en toegevoegde extra’s ben ik bang dat we dat niet snel meer gaan krijgen.