Home Producten Dingen waar je op moet letten als je voor het eerst een motor gaat kopen

Dingen waar je op moet letten als je voor het eerst een motor gaat kopen

0
Dingen waar je op moet letten als je voor het eerst een motor gaat kopen

Je hebt je motorrijbewijs gehaald en nu begint het pas echt, eerst de zoektocht naar een motor. Het aanbod in motoren is heel groot en op internet kan je veel soorten en maten vinden. Niet alle motors zijn misschien even geschikt als beginnersmotor. Met de eerste motor doe je pas echt ervaring op en breid je je kennis uit. Bij het kopen van een motor moet je ook goed letten op dingen zoals de staat van de motor natuurlijk. Hoe pak je zoiets aan en waar moet je rekening mee houden?

Kijk en vergelijk

Voordat je een motor gaat kopen moet je je eerst bedenken waarvoor je de motor gaat gebruiken. Is het bijvoorbeeld een motor die je van je werk naar huis brengt, dan kan je beter voor een lichte allroad motor kiezen. Of is het bijvoorbeeld om mee te touren op vakantie? Dan moet je letten op bagageruimte. Zo zijn er nog veel meer opties maar daar kan je alles op internet over vinden. Heb je inmiddels een motor gezien waar je geïnteresseerd in bent? Op internet kun je gemakkelijk prijzen en soorten vergelijken. Aspecten zoals bouwjaar en kilometers zijn belangrijke dingen waar je op moet letten. Bij een dealer bijvoorbeeld is een motor misschien duurder dan particulier, maar dan moet je ook kijken naar de garantie en de onderhoudsbeurten. De meeste motormerken hebben tegenwoordig een uitgebreid tweedehandsaanbod bij dealers. Voor de meeste geeft dit als grote voordeel dat het meer vertrouwen en zekerheid geeft bij je aankoop. Deze voorkeuren verschillen natuurlijk per persoon wat zwaarder weegt.

Deskundige met ervaring

Als je voor een bezichtiging en proefrit gaat, neem als het kan iemand mee die er meer verstand of ervaring mee heeft als je dat zelf minder hebt. Zo kan er ook gelet worden op de staat van de motor en eventuele schade of andere tekortkomingen. Zo weet je zeker dat je niet teveel betaalt  wat natuurlijk erg zonde zou zijn bij de eerste aankoop van een motor.

Verzekering vergelijken

Na het aanschaffen van een motor wil je natuurlijk zorgeloos kunnen genieten. Niet geheel onbelangrijk is het afsluiten van een verzekering voor je motor als je een motor hebt gekocht. Je kunt bij combimotors.nl motorverzekeringen vergelijken. Motorverzekering vergelijken kun je hier gemakkelijk doen. Het hoeft niet onnodig veel moeite te kosten, het enige wat je nodig hebt is het kenteken, het aantal schadevrije jaren en de dagwaarde van de motor. Zo wordt je ideale verzekering voor je berekend.