Home Zakelijk Goedkope zakelijke energie in 2022 met deze tips

Goedkope zakelijke energie in 2022 met deze tips

0
Goedkope zakelijke energie in 2022 met deze tips

Wanneer je het nieuws van de laatste tijd een beetje in de gaten hebt gehouden, weet je ongetwijfeld al dat de energietarieven een hele poos in de lift zitten. Dat betekent dat wanneer je nu op zoek gaat naar een nieuw contract over zakelijke energie de kans groot is dat je wat meer moet betalen dan je vooraf had gehoopt. Toch betekent dit niet dat je standaard de hoofdprijs neer moet leggen voor zakelijke energie. In dit artikel lees je daarom een paar tips waarmee je onnodige extra kosten op je zakelijke energierekening vermijdt als ondernemer.

Is je contract afgelopen? Onderneem actie

Wat je in ieder geval moet weten, is dat ieder zakelijk energiecontract een einddatum heeft. Deze einddatum wordt bepaald aan de hand van de lengte van je zakelijke energiecontract. De ene ondernemer kiest ervoor om een contract van een jaar te nemen, terwijl de ander een contract zakelijke energie voor drie jaar heeft. Welke optie je ook hebt gekozen; er komt een dag dat je contract afloopt. Het is belangrijk om voor die datum actie te ondernemen, omdat je gegarandeerd ergens anders een beter energietarief kunt scoren. Dat zit namelijk zo: zakelijke energieleveranciers willen altijd nieuwe zakelijke klanten scoren. Daar zullen ze alles aan doen, waaronder het aanbieden van kortingen en andere aantrekkelijke deals. Nu de energietarieven overal gestegen zijn, moet je goed kijken wat het meest interessant is om te doen. Misschien heeft je huidige energiebedrijf wel een goed aanbod voor je. Onderneem in ieder geval altijd actie om zo de beste energiedeal te scoren.

Begin met zakelijk energie vergelijken 

Heeft je huidige energieleverancier geen nieuwe deal voor je? Dan is het tijd om verder te kijken. Over het algemeen scoor je eigenlijk altijd het beste energiecontract wanneer je begint met grootzakelijk of mkb energie vergelijken. Op die manier kom je er op een efficiënte en snelle manier achter welk energiecontract bij jouw bedrijf past. De laatste jaren hoef je dit niet meer handmatig te doen. Online vind je een handige tool waarmee je direct aan de slag kunt gaan: een zakelijke energievergelijker. Om zo’n vergelijker te gebruiken, moet je weten wat je jaarlijkse energieverbruik is. Op basis daarvan, en eventueel andere wensen zoals de wens voor groene stroom of een flexibel energietarief, gaat de tool op zoek naar alle passende deals. Alle mogelijke contracten worden hierbij onder de loep genomen, wat betekent dat je het meest complete aanbod te zien krijgt. Dat scheelt je echt veel tijd, energie én uiteindelijk geld want zo vind je de beste energiedeal van dat moment.

Let op einddatum en opzegtermijn van huidig contract

Waar je tot slot nog op kunt letten in het kader van niet onnodig veel betalen voor je zakelijke energie is de einddatum en de opzegtermijn van je huidige contract. Zoals je hierboven al kunt lezen, is de einddatum van belang wanneer je het meest voordelige tarief wilt betalen. Dat zit namelijk zo: vergeet je om over te stappen of actie te ondernemen en is de einddatum verstreken? In dat geval mag de zakelijke energieleverancier je contract stilzwijgend verlengen wat betekent dat je sowieso nooit het beste tarief van dat moment betaalt. Overstappen is altijd aan te raden in zo’n geval. Dat moet je echter ook weer niet te vroeg doen, omdat je nog te maken hebt met een opzegtermijn. Ieder energiebedrijf hanteert een opzegtermijn; bij het ene bedrijf is dat een maand, terwijl de andere leverancier drie maanden rekent. Afhankelijk van wat de opzegtermijn is, ligt het eraan wanneer je mag overstappen. Doe je dit voordat de opzegtermijn is ingegaan dan ontvang je een opzegboete. Je hebt immers afgesproken om voor een bepaalde tijd energie af te nemen; daar moet je gewoon nog voor betalen. Wil je het beste energiecontract van dat moment hebben? Dan moet je de opzegtermijn dus ook zeker niet vergeten.