Home Zakelijk Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een nieuwe auto

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een nieuwe auto

0
Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een nieuwe auto

Wanneer je eindelijk je droomauto wilt aanschaffen is het wel belangrijk dat je rekening houd met bepaalde kosten. Je wilt namelijk je auto kunnen blijven onderhouden en betalen zodat je er zo lang mogelijk van kan genieten. Hier kan je meer informatie vinden over met welke kosten je rekening moet houden. 

Wegenbelasting en verzekering

In Nederland is iedereen met een Nederlands kenteken verplicht wegenbelasting te betalen. Met de wegenbelasting die wij gezamenlijk betalen zorgen we er namelijk voor dat onze infrastructuur in top conditie blijft en ook onze wegen veilig blijven. In het buitenland worden de opbrengsten van wegenbelasting niet in de infrastructuur gestoken en dat merk je meteen aan de wegen. Wanneer je naar België of Duitsland gaat dan zal het je direct opvallen dat de wegen daar stukken slechter zijn dan in Nederland. Nederland heeft zelfs de beste wegen op wereld. Dat is een moeilijke prestatie en Nederland wilt dit graag zo behouden. De goede infrastructuur van Nederland is namelijk een essentieel onderdeel geworden van onze economie. Ook moet iedere auto verzekerd zijn zodat wanneer je een ongeluk veroorzaakt, dat de onkosten zoals schade van de tegenpartij vergoed word. 

Aankoopprijs

Wanneer je een auto wilt aanschaffen, is het verstandig dat je de auto zeker twee tot drie keer kan betalen. Zo weet je namelijk zeker dat je niet in de knoei komt met de brandstofkosten en onderhoudskosten. Als je het geld hebt maar je wilt niet al je geld in een keer opmaken aan een auto, dan kan je er ook voor kiezen om een persoonlijke lening aan te vragen. Je betaald dan namelijk elke maand een bepaald bedrag totdat de lening is terugbetaald. Een voordeel hiervan is dat de auto wel meteen jou eigendom is. Wanneer je kiest voor leasen is de auto pas na het einde van het contract jouw eigendom en kan je de auto dus pas weer verkopen als je contact is afgelopen. 

 

Persoonlijke lening of een voertuig lening?

Wil je geld lenen voor een motor of een ander voertuig? Dan kan je bij de meeste kredietverstrekkers kiezen uit een voertuig lening. Er zijn ook kredietverstrekkers die persoonlijke leningen uitgeven voor het aanschaffen van een voertuig. Beiden leningen hebben voordelen maar wanneer je een voertuig wilt aanschaffen, dan kan je het beste kiezen voor een voertuig lening. Deze leningen worden namelijk speciaal uitgegeven voor het aankopen van voertuigen. Als je een voertuig lening afsluit, dan betaal je in de meeste gevallen minder rente dan een persoonlijke lening.