Home Producten Hoe maak je een cocktail?

Hoe maak je een cocktail?

0
Hoe maak je een cocktail?

Af en toe heb je een beetje hulp nodig bij iets. Je hebt een helpende hand nodig, iemand die je een beetje de goede richting op helpt en je wijst op de dingen die je moet doen om een specifiek resultaat te behalen. Wij willen je hier ook bij helpen, en daar gaan we vandaag een beginnetje mee maken. Hoe we dat doen? Door je in dit specifieke geval te vertellen over cocktails. Cocktails zijn lekker in ongeveer elke gelegenheid en daarom moedigen we ten zeerste aan om ze ook eens te gaan maken. Ook is het maken zelf ervan al een erg leuk proces en activiteit, dus waag je er zeker eens aan als je dat wel ziet zitten. Je hebt een aantal dingen nodig en je zult een aantal stappen moeten ondernemen om een lekkere cocktail te maken, maar daar helpen we je allemaal mee vandaag. 

Ingrediënten

Allereerst moet je gaan kijken naar de ingrediënten, de dingen die je nodig hebt voor een specifieke cocktail. Dit is dus sterk afhankelijk van de cocktail die je gaat en wil maken, maar toch zijn er een aantal dingen die je een eind op weg kunnen helpen voor het grootste deel van de cocktails. Denk hierbij bijvoorbeeld aan gin kopen, limoen, citroen, iets fris, prikwater, een cognac als je meer van iets klassieks houdt en wat fruit. Toch willen we je vragen je hier niet teveel aan te binden, want het is dus echt helemaal afhankelijk van de omstandigheden van het geval. Als je een Sex on the beach wil maken, heb je iets heel anders nodig dan voor een gin tonic of een espresso martini. 

Keukenspullen

Dan de keukenspullen voor je cocktail. Je hebt hoe dan ook, in letterlijk elk geval voor een cocktail, een mes, een maatbeker, een shakebeker en glazen nodig. Dit zijn de basisdingen die je bij elke cocktail weer ziet terugkomen, dus zorg dat je dit in ieder geval in huis hebt. 

Gids

Dan is het vervolgens nog aan te raden om een cocktail gids in huis te halen. Natuurlijk, dit kun je ook online opzoeken maar het is toch veel leuker om een boekje open te slaan, hier in te gaan bladeren en vervolgens een beetje te kijken hoe je de cocktail gaat maken die je op het oog hebt? We kunnen simpelweg niet aan je uitleggen in één blog hoe je alle cocktails maakt, we hopen dat je dit begrijpt.