Home Vakantie Een onvergetelijke kerst organiseren? Zo pak je dat stap voor stap aan!

Een onvergetelijke kerst organiseren? Zo pak je dat stap voor stap aan!

0
Een onvergetelijke kerst organiseren? Zo pak je dat stap voor stap aan!

Komt de geest van de decembermaand al bij je naar boven? Voel je de meest magische tijd van het jaar al aankomen? Kerstmis, een kans om samen te zijn met je familie en vrienden en om te genieten van geliefde feestdagen. Of je kerst nu thuis doorbrengt of dat je het viert met al je familie, een magische onvergetelijke kerst is belangrijk. Om deze magische december feestdagen nog specialer te maken, willen we je helpen met ons stappenplan dat je door adviseert hoe je een magische onvergetelijke kerst kunt organiseren.

Stap 1: Kies een thema

Het kiezen van een thema is een geweldige manier om je kerstfeest te organiseren. Kies een thema dat past bij je kerstviering zoals een kerstfeest met een witte kerst, een kerstfeest in het wilde westen of een tropische kerst.

Stap 2: De locatie

Bepaal waar je kerstfeest zal plaatsvinden. Als je thuis wilt vieren, zorg dan voor genoeg ruimte om ervoor te zorgen dat er voldoende plaats is voor je gasten of voorzieningen zoals een bar of buffet. Als je van huis uit kerstvieren wilt, zoek dan een locatie die geschikt is voor het aantal gasten en het thema van je feest.

Stap 3: Gasten

Bepaal met wie je kerst wilt vieren. Wil je alleen met je familie vieren of wil je een groep vrienden uitnodigen? Het aantal gasten dat je uitnodigt zal bepalen wat je nodig hebt qua voedsel, drankjes en decoraties. Wil je iedereen verrassen? Koop dan een cadeatje voor iedereen. Afhankelijk van de persoon kan je bijvoorbeeld iets voor in huis geven, voor je kleine neefje kan je bijvoorbeeld playstation tegoed geven. Je kan dit doen in de vorm van een playstation giftcard. Het is hierin belangrijk dat je goed kijkt naar de persoon en wat voor cadeautje bij hem of haar past.

Stap 4: Eten en drinken

Bepaal wat je wilt eten en drinken tijdens je kerstfeest. Je kunt voor een buffet plannen, een bedieningsdiner of je kunt kiezen voor een speciaal menu. Zorg ervoor dat je voldoende voedsel en drankjes hebt voor al je gasten.

Stap 5: Muziek

Kies een gepaste muziek voor je feest. Kies muziek die bij je thema en locatie past. Je kunt ook muziek kiezen die past bij je gasten of muziek die je leuk vindt.

Stap 6: Kies decoraties

Kies decoraties die bij je thema passen. Kies eenvoudige decoraties die gemakkelijk te installeren zijn. Kijk ook of je kunt recycleren of hergebruiken wat je al hebt.

Stap 7: Kies een activiteit

Kies een leuke activiteit voor je gasten. Kies iets dat iedereen kan doen en leuk vindt zoals een spel, een film kijken of een dessertbakwedstrijd.

Stap 8: Bepaal de tijd

Hou er rekening mee dat je een vaste tijd bepaalt om te beginnen en te eindigen. Zorg ervoor dat je de tijd hebt om alles te doen wat je wilt doen.

Stap 9: Geniet ervan!

Het meest belangrijkste om te onthouden bij het organiseren van een magische onvergetelijke kerst is dat je het moet genieten tijdens het proces. Plan de tijd die je nodig hebt om alles voor te bereiden en neem ook tijd om te genieten van je feest. Als je deze stappen volgt, zal je kerst gegarandeerd magisch en onvergetelijk zijn!