Home Wonen Lees hier meer informatie over een wit hoekbureau

Lees hier meer informatie over een wit hoekbureau

0
Lees hier meer informatie over een wit hoekbureau

Prachtig natuurlijk, een wit hoekbureau. Toch is het zeer verstandig om verder te kijken naar alleen de kleur van een hoekbureau. Zeker als je langdurig aan je wit hoekbureau zit, is het zeer verstandig een bureau te kiezen dat ergonomisch is. Waaraan de klachten aan de nek, schouders en nek dus uitblijven.

Kijk bij de aankoop van een wit hoekbureau ook naar de factor ergonomie

Het moge duidelijk zijn. Ergonomie neemt een steeds belangrijkere plaats in als het gaat om het wit hoekbureau maar zeker ook om een bureaustoel. Ergonomie wil zoveel zeggen als dat je aan jouw wit hoekbureau steeds de juiste houding aanneemt. Als dat namelijk niet het geval is, dan ontstaan al snel klachten aan de nek, schouders en de rug. Zeker als werkgever is ergonomie ds erg belangrijk. Zo kun je namelijk het ziekteverzuimcijfer binnen de perken houden en dat is wel zo fijn.

Kies voor een in hoogte verstelbaar bureau

Kies je voor een wit hoekbureau, kies dan bij voorkeur voor een in hoogte verstelbaar bureau. Je hebt dan een zeer ergonomisch bedrijf.Je kunt een dergelijk wit hoekbureau vaak via een slinger of een knop gemakkelijk en snel in hoogte verstellen. Als er sprake is van een knop, is er sprake van een elektrisch verstelbaar bureau. Met de knop of de slinger kun je het wit hoekbureau steeds op de ideale hoogte afstellen. 

Kijk dus verder dan alleen naar de kleur van het bureau

Kies je voor een wit hoekbureau en wil je aandacht besteden aan ergonomie, dan stel je de hoogte zo in dat je met sterk afhangende schouders de ellebogen op het bureau kunt laten rusten. Iets anders; zit je aan het bureau, dan zit je idealiter in een hoek wat betreft de boven en de onderbeen minimaal in een hoek van 90 graden. Kun je dat, dan is sprake van de ideale situatie en kun je klachten voorkomen.  Let ook goed op het beeldscherm, en zorg dat dit scherm altijd op ooghoogte staat. Het is ideaal als je loodrecht naar het scherm kunt kijken.  Verder is het in het kader van ergonomie belangrijk dat je alles wat je nodig hebt binnen handbereik hebt. Kijk bij de aankoop van een bureau dus verder dan alleen naar de kleur van het bureau. Check zeker de ergonomie. Want zo kun ongehinderd en de gehele dag de werkzaamheden aan jouw bureau uitvoeren. En weet dat er voor alle activiteiten een passend bureau beschikbaar is.