Home Mode Shoppen: online en offline?

Shoppen: online en offline?

0
Shoppen: online en offline?

Jezelf staande houden als winkeleigenaar is niet niks. Zeker niet als je een kleine onderneming bent, en al helemaal niet in deze periode: tijdens een pandemie waar je misschien niet eens je deuren mag openen voor klanten. Hoe moet je daarmee omgaan? Als je wil blijven draaien, zal je flexibel moeten zijn. 

Online en offline

Het is natuurlijk ontzettend waardevol om fysiek klanten in je winkel te ontvangen. Dat blijft de beste manier om de sfeer van je producten over te brengen, en sfeer is belangrijk om mensen over te halen om iets te kopen. En het meteen kunnen uitproberen van een product kan alleen als je daadwerkelijk in de winkel bent, en dat is toch iets wat veel mensen wel even willen doen. Maar de realiteit is dat we leven in een tijdperk waarin online bijna belangrijker lijkt te worden dan offline. En nu de opties voor winkelen zo beperkt zijn, kan dit wel een extra duwtje in de rug zijn om eens wat meer te kijken naar online verkopen. 

Dit betekent niet dat je je fysieke winkel dan maar gelijk moet sluiten. Want die live winkelervaring, een dagje shoppen, is onvervangbaar. Maar het kan een waardevolle toevoeging zijn voor je klantencirkel en omzet om eens te kijken naar het openen van een webshop, waar je naast je echte winkel óok je producten kan verkopen. 

Webshop

Zaak is dan om te zorgen dat je webshop dezelfde kernwaarden heeft als je fysieke winkel, en hetzelfde gevoel hangt aan je producten, voor zover dat kan. Zet daarom echt in op uitstraling als je online gaat uitbreiden. Zorg dat je goede foto’s hebt van je producten en dat je website een fris design heeft. Alles moet gebruikersvriendelijk en uitnodigend zijn. Benader je webshop op dezelfde manier als je fysieke winkel: richt in op klantvriendelijkheid.  

Het is waarschijnlijk wel de moeite waard om een beetje te investeren in extra partijen. Bijvoorbeeld een fotograaf, website designer of online marketing bureau. Zij kunnen je helpen om een website van professioneel niveau te bouwen, en die ook op een rendabele manier in te zetten en te onderhouden. 

Combineer

Misschien zie je dit als tijdelijke oplossing, of een mogelijkheid om eindelijk eens uit te breiden, nu er tijd (en helaas ook noodzaak) voor is. Maar wie weet bevalt het hartstikke goed, en als alle winkels straks weer gewoon elke dag open mogen kan je ook gewoon doorgaan met je webshop. Het is een moderne combinatie. Zo kan je het optimale uit je winkel halen!