Elke dag wordt er tonnen aan afval geproduceerd. Zit jij in het midden en kleinbedrijf segment? Hoe ga jij dan om met mkb afval? Het is verstandig om op een milieu vriendelijke manier om te gaan met afval. Er wordt steeds meer afval geproduceerd en moet voorkomen worden dat het milieu belast wordt hiermee. Afval wordt geproduceerd door zowel huishoudens als bedrijven. Om afval makkelijker te kunnen verwerken moet deze gescheiden worden. Er zijn daarom verschillende soorten afval.

Mkb afval

Een groot deel van het vuil dat geproduceerd wordt is afkomstig van bedrijven, ook wel mkb afval genoemd. Het type vuil en de hoeveelheid afval dat geproduceerd wordt verschilt van bedrijf tot bedrijf. Als ondernemer dien jij op een verantwoordelijke manier om te gaan met jou vuil. Hoe doe jij dat? Het is handig om een container te huren. Deze kan jij op afspraak laten legen. Zorg ervoor dat jij je afval scheidt. Hoe beter jij je bedrijfsafval kan scheiden, hoe makkelijker de afvalverwerking. Op deze manier help jij het milieu. Afval kan ook gerecycled worden. Dit betekent dat deze opnieuw wordt gebruikt voor dezelfde of andere doeleinden.

Soorten afval

Er zijn verschillende afval, waaronder rest afval,  tuin- en groente afval, glas-, plastic, metaal, papier- en karton afval.  Rest afval is afval dat niet meer gescheiden kan worden. Dit soort afval wordt het meest door bedrijven geproduceerd en valt het dus onder de noemer mkb afval.
Tuin- en groente afval is afval van huishoudens. Hier bestaat het afval uit onder andere resten groenten, onkruid en klein snoei afval. Plastic afval? De naam zegt het al. plastic afval bestaat uit plastic verpakkingen, waaronder flessen van frisdrank, melk, knijpflessen, zakken van brood en rijst.

Afval containers

Omdat er verschillende soorten afval zijn, zijn er dus ook verschillende soorten afval containers. Enkele hiervan zijn, bouwafval container, grofvuil container, puin container, dakafval container en grond container. Bijvoorbeeld bouw afval komt vrij na onder andere renovatie, bouw of sloopwerkzaamheden. Heb jij dus jou een van deze werkzaamheden verricht en wil jij je afval wegdoen dan kan jij een het best een bouw container gebruiken.
De mogelijk bestaat er om een container te huren om jou vuil te verplaatsen. Er zijn grote en kleine afval containers. Kies afhankelijk van het type afval dat jij hebt de container die het beste bij jou past. Als ondernemer kan jij voor jou mkb afval een rolcotainer kiezen.