Home Blog Hulp bij een whiplash

Hulp bij een whiplash

0
Hulp bij een whiplash

Wanneer je in een verkeersongeval terecht komt kan een whiplash ontstaan. Doordat je hard naar voren, of soms opzij, wordt geslingerd krijgt je nek en hoofd een flinke klap. Des te harder de impact van het ongeval, hoe erger een whiplash kan zijn het vervelende van een whiplash is dat de klachten lang kunnen verduren. Dit kan problemen geven op het werk en privé. Doordat een whiplash en veel gevolgen van dien heeft kun je voor letselschade een advocaat inschakelen. 

Oorzaak van een whiplash

Een whiplash gebeurt doordat er een flinke impact is die ervoor zorgt dat je met je hoofd hard van achteren naar voren wordt geslingerd. Vaak gebeurd dit door een aanrijding van achteren. Direct na een ongeluk kan het zijn dat je een beetje nekpijn of hoofdpijn hebt. De dagen erna zal je nek zeer stijf worden en kun je veel klachten hebben van je hoofd. Zo kunnen concentratieproblemen optreden, flinke hoofdpijn, duizeligheid, misselijkheid en meer klachten. Het vervelende van een whiplash is dat het lang duurt voordat het wegtrekt. Dit traject kan weken of maanden duren.

De gevolgen van een whiplash

Doordat een whiplash blessure zo lang kan duren zal dit veel gevolgen hebben. Zo kan het zijn dat je thuis veel dingen niet kunt doen. Simpele taken zoals een wasje draaien kan veel pijn en energie kosten. Bij veel wat je doet gebruik je namelijk je nekspieren. Daarnaast kan het voorkomen dat hoofdpijn en concentratieproblemen ervoor zorgen dat je dingen niet kunt doen. Dit heeft zeker ook effect op je werk. Als je fysiek werk doet kan het zijn dat je een flink aantal weken arbeidsongeschikt bent. Werk je achter een computer dan wil het niet zeggen dat je snel weer kunt werken. Als je dus veel nekpijn hebt, concentratieproblemen en hoofdpijn dan zal het werk zeer lastig gaan

Hulp van een letselschadeadvocaat 

Een letselschade advocaat kan met veel dingen helpen. Doordat een whiplash veel gevolgen heeft zul je met veel zaken rekening moeten houden. Zo met de kosten van eventuele hulp in huishouden. Medische kosten zoals kosten die in het ziekenhuis worden gemaakt en de fysiotherapiekosten. Ook zul je langzamerhand een re integratietraject ingaan. Je kunt namelijk niet in 1 keer weer voor honderd proces terugkeren naar het werk. Alle kosten die je maakt kun je naar de letselschadeadvocaat sturen. Die kan je hierbij helpen. Dit kan ook voor andere kosten zoals parkeergeld, kosten bij een studievertraging, smartengeld, geld voor reparaties en meer.