Home Wonen Waarom Iroko hout gebruiken?

Waarom Iroko hout gebruiken?

0
Waarom Iroko hout gebruiken?

 

Ben jij bezig met het bouwen van jouw eigen woning of heb je net een woning gekocht? Dan is de kans groot dat je aan het verbouwen bent en hierbij is vaak hout nodig. Hout zorgt namelijk voor een prachtige uitstraling en dit kan voor zowel binnens- als buitenshuis zijn. Toch kan het kopen van hout erg lastig zijn en dit komt door het ruime aanbod in houtsoorten. Er zijn een hoop verschillende houtsoorten en iedere houtsoort heeft zijn eigen voor- en nadelen. Iroko hout wordt steeds populairder en wordt ook door veel mensen gekocht om te gebruiken. Wil jij weten wat Iroko hout precies is en waarom het handig is om te gebruiken? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Wat is Iroko hout?

Iroko hout is een hele bekende houtsoort en kan voor verschillende toepassingen gebruikt worden. Het is niet alleen een mooie houtsoort, maar ook zeker een van de duurzaamste soorten hout. De duurzaamheidsklasse is namelijk 1 tot 2 en dit betekent dat het ook een enorme lange levensduur heeft. Iroko hout wordt geïmporteerd uit Ivoorkust en uit andere landen in Afrika. Het voordeel van deze houtsoort is dat het niet gelakt hoeft te worden en dat het uit zichzelf heel erg donkergrijs kan worden. Dit is ook de reden waarom iroko steeds vaker gebruikt wordt als gevelbekleding. Het kan er onder andere voor zorgen dat de isolatiewaarde van jouw woning omhoog gaat.

Toepassingen van Iroko hout

Iroko hout kan voor verschillende toepassingen gebruikt worden en dat is een groot voordeel. Het is machinaal goed te bewerken en het kan hierdoor goed als gevelbekleding gebruikt worden. Het kan naast een gevelbekleding ook gebruikt worden voor tuinmeubels, deuren, gevels en trappen. De mogelijkheden zijn enorm en je kunt er op het internet meer informatie over vinden. Het kan dus altijd handig zijn om Iroko hout te kopen tijdens een verbouwing. Het geeft namelijk een warme uitstraling aan jouw woning en dat is een groot voordeel.

 

Ook wordt Iroko hout steeds vaker gebruikt voor een binnendeurkozijn. Het geeft binnenshuis op deze manier veel meer sfeer en dat is een groot voordeel. Ook kun je de binnendeurkozijn hierdoor een stuk sterker maken. Kijk snel op het internet naar het ruime aanbod en kies een betrouwbare aanbieder uit. Zo weet je namelijk zeker dat je ook echt garantie krijgt over het hout dat je koopt.