Geen idee welke containers er bestaan en welke container juist is voor jouw afval? Geen paniek! In deze blog wordt er precies verteld welke containers er bestaan en welke het beste voor jou is. Door corona zijn veel bedrijven gestegen met hun omzet. Bijvoorbeeld, online webshops met kleding of drive-in restaurants waar je makkelijk in de auto eten kunt bestellen. Het laatste vooral omdat veel jongeren niet weten wat zij moeten doen en toch hun geld willen uitgeven. Echter zijn er ook veel bedrijven ten onder gegaan door corona. Vooral de dienstsector en de horeca. Dit heeft te maken met de lockdown die er plaatsvond en het feit dat veel mensen bang zijn om corona op te lopen. In samenhang met deze ontwikkelingen krijgen veel bedrijven, maar ook consumenten steeds meer afval. Voor bedrijven kunnen dit dozen zijn waar de goederen in zijn geleverd of bedrijven die faillissement hebben aangevraagd en hun pand moeten leegruimen. Er zijn dus vele soorten containers in verschillende maten, kleuren en materialen. Hieronder is een opsomming te zien welke containers er bestaan en welke het beste past bij jou!

Kunststofcontainers

Iedereen kent deze wel, de standaard afvalbakken die elk huis heeft in Nederland. Echter zijn er ook kunststofcontainers die wel tot 1700 liter gaan. Deze containers zijn voor zowel binnen als buiten. Vaak wordt deze container gebruikt door bedrijven voor hun afval of als papierbak. Dit komt door het lichte materiaal en de wielen eronder zijn deze makkelijk te verplaatsen en is het goed afsluitbaar.

Metalen containers

In dezelfde formaten is deze container ook in metaal beschikbaar. Dit kan oplopen tot 1700 liter. Om een goede inschatting te geven zijn dat rond 28 vuilniszakken. Door het sterke materiaal dat weerbestendig en brandveilig is kan het daarom makkelijk buiten staan. Dit wordt daarom ook vaker gebruikt voor buiten omdat de levensduur veel langer is.

Bouwcontainers

Aan het verbouwen in de zaak of in het huis? Dan is een bouwcontainer superhandig! Bij veel bouwafval zoals hout, puin of groenafval is het formaat van een bouwcontainer veel handiger dan telkens kleine bakken. Veel bedrijven verhuren deze containers en komen deze nadat het vol is weer ophalen. Ze zijn ook makkelijk te plaatsen en naast elkaar te zetten om de afval te scheiden.

Tip van de blog!

Tot slot, heb je als consument of als bedrijf interesse in om een afvalcontainer te huren? Afvalcontainer huren kan je het beste doen bij GP Groot! Bij GP Groot bepaalt u wanneer de container geleverd en opgehaald moet worden. Meestal is dit de eerstvolgende werkdag.