Home Zakelijk Woningontruiming, zelf doen of uitbesteden?

Woningontruiming, zelf doen of uitbesteden?

0
Woningontruiming, zelf doen of uitbesteden?

Het leegmaken van een woning is vaak ontzettend veel moeite. Je huis staat vaak vol met jaren aan verzamelde spullen, meubels en kleren. Om je huis leeg te maken kun je een bedrijf zoals ontruiming de Zwart inhuren, dit scheelt je een hele hoop moeite maar kost je natuurlijk wel veel geld. Bij Woningontruiming Rotterdam zien we vaak dat bewoners dit zelf doen. Een fijn klusje is het nooit, maar er zijn wel enkele tips die dit iets minder zwaar maken en dat is wel zo prettig.

Inventariseren

Een belangrijkste eerste stap bij het leegruimen van je huis is inventariseren. Wanneer je bijvoorbeeld in een huurhuis woont, is het verstandig om eerst de huisbaas langs te laten komen, zodat hij/zij duidelijk kan aangeven wat er nog gedaan moet worden totdat het huis klaar is voor oplevering. Bij de inventarisatie is het ook aangeraden een lijst te maken van spullen die weg mogen, spullen die doorverkocht kunnen worden en spullen die je zelf wilt houden. Onderschat hierbij niet het kleingoed, hoewel dit het makkelijkste lijkt gaat hier vaak het meeste tijd in zitten.

Vervoer en transport

Leegmaken is één ding, maar je hele inboedel moet natuurlijk ook van de ene naar de andere plek verplaatst worden. Als je geluk hebt heeft iemand in je vriendenkring een aanhanger of een busje, anders kun je dit natuurlijk altijd huren. Wanneer je goederen doneert aan een kringloopwinkel, komen zij deze vaak gratis ophalen. Communiceer hierbij wel goed of het meubelstuk daadwerkelijk geschikt is voor doorverkoop. Ook het grof vuil kan voor verschillende hoeveelheden het vuilnis voor je huis komen ophalen.

Als je een huis moet leegmaken wat niet op de begane grond zit en geen lift heeft, kan het je een hoop gedoe schelen om een verhuislift te huren. Hiermee haal je al je spullen met 1 druk op de knop naar beneden.

Afval

Bij het leegmaken van een huis komt logischerwijs veel afval kijken, dit kun je op verschillende manieren afvoeren. Zo kun je zelf alles naar een milieustraat rijden, of een afspraak inplannen waardoor ze dit bij je huis op komen halen. Ze halen afval vaak echter wel op tot een bepaald aantal kubieke meter. Ook kun je natuurlijk een container voor je huis laten plaatsen. Dit kost je wat meer geld, maar bespaart je dan ook een hoop werk. Hierdoor hoef je namelijk niet steeds op en neer te rijden naar de milieustraat en hoef je ook geen afval te scheiden.