Home Blog Hoe krijg je een letselschadevergoeding na een aanrijding?

Hoe krijg je een letselschadevergoeding na een aanrijding?

0
Hoe krijg je een letselschadevergoeding na een aanrijding?

Als je bent aangereden en er een beetje van bent bij gekomen, ben je mogelijk op het idee gekomen om een letselschadevergoeding aan te vragen. Dit is erg belangrijk omdat als je permanent letsel hebt, kun je hierdoor minder makkelijk je werkt verrichten of helemaal niet en daarvoor is een letselschade advocaat. De stappen die je hoort te nemen en hoe je in contact kan komen met de advocaat, kun je hier precies vinden. 

 

Wanneer kun je een letselschade advocaat inhuren?

Een letsel advocaat kun je inschakelen op het moment dat iemand letsel bij jou veroorzaakt heeft en jij hier blijvende schade aan over hebt gehouden. Ook is het belangrijk om te kijken wat doet deze schade. Zorgt het er bijvoorbeeld voor dat je niet meer kan werken en je hierdoor minder geld binnenkrijgt. Dan is het een hele goede reden om een letsel advocaat te contacteren. Wel moet er bewezen kunnen worden dat het letsel is toegebracht door iemand en dat deze persoon dat makkelijk had kunnen voorkomen indien deze zegt dat het niet met opzet was, Verder is het natuurlijk belangrijk dat je goed weet wat je wil bereiken. Meestal is dit een oplossing voor wat het letsel veroorzaakt heeft natuurlijk.

 

Wat moet je doen na het oplopen van letsel?

Dit hangt natuurlijk af van hoe ernstig het letsel is, maar het is een goed idee om je eerste even na te laten kijken bij een ziekenhuis. Hier kunnen ze de standaardprocedures doen dus dit kun je ook doen als je geen zichtbaar letsel hebt. Sterker nog dit is een erg verstandige stap omdat als er bijvoorbeeld een fietser aangereden wordt dan zijn ze vaak helemaal gezond eerst en is alles prima maar later storten ze opeens in om er wel letsel was maar geen zichtbaar letsel. De kans dat dit gebeurd is er natuurlijk altijd, maar dan kun je beter in de handen van een dokter zijn dan ergens op straat. Sla ook contactgegevens van de andere persoon bij een ongeval op.

 

Hoe kun je een letseladvocaat vinden?

Een letseladvocaat vinden kan erg makkelijk via de meeste advocatenbureaus kun je er een vinden. Ook kun je zelf gewoon altijd bellen mocht je een zaak hebben. Natuurlijk moet het wel te bewijzen zijn dat het letsel door een ander komt en niet je eigen schuld is. Ook is het natuurlijk belangrijk dat je een goede reden hebt om een letseladvocaat te contacteren zoals bijvoorbeeld vanwege letsel niet kunnen werken en hierdoor geen geld meer binnen krijgen.