Home Producten Zo koop je een duurzaam loungeset met lange levensduur

Zo koop je een duurzaam loungeset met lange levensduur

0
Zo koop je een duurzaam loungeset met lange levensduur

Loungesets zijn uitstekend om je te ontspannen in je tuin. Om er zo lang mogelijk van te genieten kies je voor loungesets in duurzame materialen, die verlengen hun levensduur aanzienlijk. Veel gebruikte materialen voor het vervaardigen van lig- en relaxstoelen voor in je tuin zijn ongetwijfeld kunststof PVC en roestvrij staal (RVS). Een aluminium loungeset en Wicker loungesets zijn aan een sterke opmars bezig. Bij het kopen van loungesets bespaar kun je het beste niet op kwaliteit besparen, ook niet op de kussens. Kies voor kussens uit weerbestendige materialen. Leuke aanbiedingen vind je zeker online tijdens een loungeset sale.

Duurzame materialen voor je loungeset: Hout

Hout als materiaal voor loungesets wordt gecombineerd met frames uit aluminium, roestvrij staal (RVS) of kunststof zoals PVC. De kwaliteit van houten ligzetels wordt grotendeels bepaald door de houtsoort. Het meest gebruikte hout voor tuinmeubelen is teak en hardhout. Teak vraagt weinig of geen onderhoud en ondervind weinig invloed van de weersomstandigheden. Hout verkleurt na enige tijd. Dat voorkom je met een aangepaste behandeling met voedende olie. Hardhout vraagt meer onderhoud. Dat maak je minstens tweemaal per jaar schoon met olie, anders vervaagt het, ontstaan er allerlei schimmels en zal het uiteindelijk rotten. Kies alleen loungesets met het officieel FSC-keurmerk. Zo ben je zeker dat het gebruikte hout duurzaam werd gekapt is.

Wicker loungesets

Wicker is een kunststof vlechtwerk. Dit recent materiaal voor de productie van loungesets wordt nu zelfs het meest gebruikt. Het ziet eruit als riet en combineert de vele voordelen van kunststof zoals PVC. Wicker is een duurzaam materiaal met een lange levensduur en vraagt weinig of geen onderhoud. Je houdt het makkelijk schoon en kan een jaar lang buiten blijven staan. Het is wel minder vorstbestendig. Hoge kwaliteit Wicker is diep gekleurd. Op die manier wordt het bij beschadiging niet wit. De voordelen van dit materiaal:

  • Hoge kwaliteit
  • Lichtgewicht
  • Vocht- en vorstbestendig
  • Onderhoudsvriendelijk

Loungesets uit Outdoor textiel

Outdoor textiel heeft het uitzicht van echt textiel. Deze loungesets zijn niet goedkoop, maar kun je evengoed binnen als buiten gebruiken. Outdoor textiel heeft een luxueuze uitstraling, is zeer sterk, weerbestendig, verweert en vrij van onderhou Daarnaast zitten deze meubelen ook zonder tuinkussens erg comfortabel. De voordelen van dit duurzaam materiaal voor loungesets:

  • Hoort tot de hogere prijsklasse
  • Hebben geen kussens nodig
  • Verweert niet
  • UV-, vorst- en waterbestendig