Home Wonen Hoe kom jij de lockdown door?

Hoe kom jij de lockdown door?

0
Hoe kom jij de lockdown door?

Momenteel met de coronacrisis zitten we meer thuis. We komen bijna niet meer buiten en zien bijna geen vrienden en familie. De horeca is dicht en we werken thuis. En dat kan voor veel mensen een last zijn. Het wordt eentonig en we weten niet meer zo goed wat we moeten doen. Maar we kunnen kijken naar wat wel kan.

 

Spelletjes spelen

Spelletjes spelen kan nog wel. Met zijn allen aan een tafel verschillende spellen spelen. Misschien heb je alle spelen die je momenteel hebt al uitgespeeld. Maar gelukkig kunnen we nog steeds online nieuwe spellen bestellen die we daarna weer thuis kunnen spelen. En zo houdt je er natuurlijk ook nog eens afwisseling in. En dat is ook wat je wilt natuurlijk. Ook kan je online spelletjes spelen. Let wel op, dit kan geld kosten en kan een spel- of gokverslaving uit voort komen. Maar het kan zo zijn dat je alleen woont, en dan moet je op een andere manier mensen vinden waarmee je een spel kan spelen. En dit kan dan uiteraard online zijn.

 

Een wandeling maken

Ondanks dat we veel binnen moeten zitten. Is het nog wel mogelijk om een wandeling te maken in de frisse buitenlucht. En het is uiteraard goed voor je. Denk bijvoorbeeld aan even je hoofd leeg maken en een frisse neus halen. Daar doet een wandeling goed bij. En woon je helaas niet dicht in de buurt van wat natuur. Kan je ook nog gemakkelijk een wandeling door de stad maken. Dat maakt dan niet veel uit. 

 

Online een feestje bijwonen

Wat ook een oplossing kan zijn aan een saaie avond, is online een feestje houden. Veel festivals en artiesten doen online aan livestreams en daar kan je dan met jouw vrienden allemaal apart bij zijn. Zo kan je toch nog een beetje het gevoel hebben dat je uitgaat met jouw vrienden. Echter moeten we daar nog even op wachten tot dat mogelijk is. Maar we kunnen we alvast genieten en muziek brengt mensen samen natuurlijk. 

 

Hoe zorg jij er voor dat je in contact blijft met mensen en dat je niet continue binnen zit? Het is belangrijk, ondanks dat we niet heel veel kunnen, toch nog een beetje afwisseling in het leven en de dag moeten houden. Dat kan momenteel erg een uitdaging zijn, maar dat houdt ons natuurlijk ook scherp. Zorg dat je niet in een sleur terecht komt, maar op dat moment trek je jas aan en loop een rondje.