Een winkel runnen is niet eenvoudig. Je dient voor voldoende klanten te zorgen, de boekhouding in orde te maken en inkopen te doen, Om ervoor te zorgen dat je klanten terugkomen, is het belangrijk dat je op de juiste manier te werk gaat. Het zijn vaak net de kleine dingen die het verschil kunnen maken. In dit artikel geven we enkele voorbeelden van waarmee jij je klanten tevreden houdt. 

Koop plastic zakjes voor kleine onderdelen

Als je veel kleine losse onderdelen verkoopt, dan is het voor de klant prettig als je hier een plastic zakje bij kan geven. Een situatie waarbij dit prettig kan zijn, is wanneer je knoopjes verkoopt. Wanneer je de knoopjes los meegeeft, is de kans groter dat er eentje onderweg naar huis verloren gaat. Daarnaast is het voor een klant moeilijker om de knoopjes op te bergen. Door plastic zakjes in de zaak te hebben liggen, voorkom je frustraties bij de klanten. Dt zorgt vervolgens voor een grotere kans dat de klant terugkeert. Daarnaast verklein je de kans dat de naam van je bedrijf op een slechte manier wordt verspreid.

Denk aan het milieu en koop papieren zakjes

Het milieu is de afgelopen jaren steeds vaker in het nieuws gekomen en de klimaatveranderingen beginnen nu merkbaar te worden. Om ervoor te zorgen dat onze kleinkinderen ook nog een normaal leven kunnen leiden, is het belangrijk dat elk individu actie onderneemt. Als winkel zijnde heb je hier en grotere impact op. Zo kun je stoppen met plastic zakken meegeven aan de klant en beginnen met het geven van papieren zakjes. Naast dat papieren zakjes minder slecht zijn voor het milieu, ziet het er ook uniek uit. Bij papieren zakjes kun je ervoor kiezen om je logo erop te laten zetten, maar ook voor een kaal model. Het hangt er maar net vanaf waar jij de voorkeur aan geeft.

Herbruikbare tassen

Naast dat je gebruik kunt maken van papieren zakken, kun je ook herbruikbare tassen verkopen. Indien dit je wat lijkt, dan is het sterk aan te raden om je logo er groot op te zetten. De kans is namelijk groot dat de tas ook gebruikt gaat worden in andere situaties. Het is dan uiteraard erg gunstig als anderen de tas dan goed kunnen zien. Op de tassen zelf hoef je daarom ook geen winst te draaien. Het effect dat tot stand komt door het verkopen van de herbruikbare tassen is namelijk veel kostbaarder. Je moet het daarom vooral als investering in de marketing zien.