Wanneer iemand overlijdt is dat altijd heel vervelend. Vooral wanneer het gaat om een dierbaren. Een uitvaart is altijd een mooi moment om afscheid te kunnen nemen van iemand. Normaal gesproken kunnen er heel veel mensen aanwezig zijn bij een uitvaart. In corona tijd is dit helaas anders. Door de maatregelen mogen er maar weinig mensen aanwezig zijn. Dit maakt het verliezen van een dierbare nog vervelender. Hier komt technologie gelukkig als een uitkomst.

Live streamen

Een uitvaart live streamen. Dat klinkt een beetje gek, want bij een live stream denk je waarschijnlijk eerder aan een goede dj-set of een feest. Het is echter natuurlijk mogelijk om van veel meer dingen een live stream te maken. Zo ook van een uitvaart. En dit komt in tijden van corona heel goed uit. Door het live streamen van een uitvaart kan iedereen die er bij wil zijn de uitvaart bijwonen. Of de gene die is overleden nou veel vrienden had, een grote familie of misschien docent was, waardoor hij of zij veel mensen kenden, in al deze situaties kan een live stream een goed middel zijn voor een uitvaart.

 

Wat heb je nodig?

Je kan er voor kiezen om zo min mogelijk mensen uit te nodigen, maar iedereen die wil de link van de live stream te sturen. Voor een uitvaart met een live stream zijn een paar dingen nodig. Zo is het belangrijk dat er een goede camera hangt. Deze dingt op een goede plek te hangen. Je kan er ook voor kiezen om meerdere camera’s op te hangen en af en toe van beeld te wisselen. Je wil natuurlijk dat iedereen alles goed kan zien, dus ook de lichtinval moet goed zijn. Daarnaast is het geluid heel belangrijk. Wanneer iemand iets verteld over zijn of haar dierbare om afscheid te nemen, wil je natuurlijk dat iedereen dit goed kan horen. Daarom is een goede microfoon heel belangrijk. Als laatste is er nog een ding wat vrij essentieel is voor het goed laten verlopen van een livestream uitvaart. Dat is natuurlijk het internet. Het internet op de plek van uitzenden moet goed zijn en mag niet wegvallen tijdens een uitvaart.

 

Wereldreis

Niet alleen in corona tijd is een live stream een goede oplossing. Ook wanneer jij aan de andere kant van de wereld zit en een dierbare overlijdt plots. Misschien wil je perse naar huis om aanwezig te kunnen zijn bij de uitvaart. Dat is een moeilijke en zware keuze om te maken. Deze keuze wordt een stuk makkelijker gemaakt wanneer je de uitvaart alsnog kan bijwonen vanuit het land waar je op dat moment bent, door middel van livestreaming.