Home Zakelijk Een auto leasen door middel van financial lease

Een auto leasen door middel van financial lease

0
Een auto leasen door middel van financial lease

Er zijn verschillende manieren om een auto te leasen zoals financial lease. Een auto leasen is tegenwoordig een stuk normaler dan voorheen en wordt zelfs vaker gebruikt in de meeste gevallen dan een auto te kopen met je eigen (spaar) geld. Er zijn meerdere vormen om een auto te leasen. Financial lease is een zakelijk vorm van leasen waarmee je een auto aanschaft voor je bedrijf. Een andere naam voor financial lease is huurkoop. De auto functioneert namelijk als het onderpand van de lease die je aangaat. Je betaalt deze lease de geldverstrekker terug in maandelijkse termijnen. Je kan de maandtermijn compleet afstemmen op je persoonlijke situatie.

Wat houdt financial lease in

Financial lease betekent dat je economisch eigenaar wordt van de aangeschafte auto. Dit betekent dat je zelf verantwoordelijk bent voor de wegenbelasting, onderhoud en de verzekering. Op het moment dat je de laatste termijn, oftewel de slottermijn, betaalt aan de geldverstrekker of bank dan wordt je ook juridisch eigendom van de auto. Dus als je je volledige lease hebt afbetaald dan ben je volledig de eigenaar van de auto die je hebt aangekocht. Financial lease is een goede vorm van leasen voor ondernemers, of startende ondernemers die een personenauto voor zakelijk gebruik of een bedrijfsauto willen aanschaffen. Tevens kan je ervoor kiezen om een occasion of tweedehands auto te kiezen die onder de margeregeling zonder BTW valt zodat je genoeg liquiditeit behoudt om andere investeringen te doen. Op het moment dat je voor financial lease kiest dan betaal je vaak een aanbetaling die gelijk is aan het BTW bedrag. Dit betekent dat je deze volledig kan terugvragen als voorbelasting bij de Belastingdienst en als je geluk hebt dan wil de bank dit bedrag ook nog eens voor je voorfinancieren.

De mogelijkheden voor de looptijd van je financial lease contract

Als je kiest voor een financial lease auto dan betekent dit dat je een auto zakelijk gaat leasen zonder een kilometerbeperking. Ondanks dit gegeven is het toch belangrijk dat je de looptijd van je leasecontract aanpast aan de gebruiksduur van de auto. Het komt in veel gevallen namelijk voor dat de slottermijn aan het einde van je looptijd een stuk hoger ligt dan de dagwaarde van je auto. Hoe langer je je contract laat doorlopen, hoe lager uiteindelijk je maandtermijn is. Je moet bedenken of je dit wilt vanwege de gebruiksduur van de auto. Je kan er ook voor kiezen om een slottermijn in je contract op te nemen.