Home Blog Een dier in huis

Een dier in huis

0
Een dier in huis

Veel mensen hebben een huisdier. Zeker de afgelopen tijd, nu veel mensen veel tijd in hun eigen huis doorbrengen, krijgen veel mensen behoefte aan gezelschap. Dat is niet gek, gezelschap en contact met anderen zou je kunnen beschouwen als een van de basisbehoeften van de mens. En dat geldt ook voor veel dieren. Daarom is een huisdier een goede oplossing voor deze wens. Als je dan ook nog gaat voor een dier uit het asiel maak je meteen twee levens een beetje beter: dat van jou en dat van je kersverse nieuwe huisgenoot. 

Leer elkaar kennen

De beginfase met een nieuw diertje in huis is altijd spannend. Net als mensen onderling, moeten ook jij en je huisdier kennis met elkaar gaan maken. Wat heeft de ander voor karakter, wat zijn de voorkeuren en passen jullie schema’s goed bij elkaar? De tijd zal het leren! Maar je kunt sommige dingen ook wel een beetje gaan uitproberen, bijvoorbeeld op het gebied van eten en drinken. Dat kost wel even tijd, maar het is ook leuk.

Wat staat er op het menu?

Leer de eetgewoontes van je huisdier een beetje kennen. Dat is een stuk lastiger dan bij mensen, want die kun je immers gewoon vragen wat ze graag eten. Maar je kunt er ook bij je hond of kat wel achter komen wat hij of zij lekker vindt, en wat je huisdier liever laat staan. Je hebt veel verschillende soorten honden- en kattenvoer, van brokken tot natvoer, en natuurlijk ook veel verse dingen. Misschien is je dier heel eenkennig, en wil het maar één soort voer, maar bij andere huisdieren werkt afwisselen juist beter. En daarbij moet je ook nadenken over de soort bak waarin je het eten aan je huisdier presenteert.

Een passende bak

Een hondenvoerbak heb je in allerlei soorten en maten. De soort bak die je nodig hebt hangt af van de soort hond die je hebt, de voorkeuren van je hond en ook met je eigen smaak. Het maakt je hond waarschijnlijk niet uit welke kleur zijn of haar voerbak heeft, maar jou misschien wel. Een hondenvoerbak moet natuurlijk voldoen aan de eisen van je hond, groot genoeg zijn en niet lekken, maar het is ook fijn als het een beetje past bij de rest van je interieur. Misschien wil je om de zoveel tijd wel wisselen van kleur verf op de muur, of van tapijt. Als de voerbak een beetje neutraal is, zal hij bij allerlei verschillende soorten inrichtingen goed passen. Maar je kunt natuurlijk ook variëren met verschillende kleuren voerbakken.