Als er iets is opgebloeid tijdens de crisis van het afgelopen jaar dan is het wel de wereld van het online winkelen. Als winkelier doe je er dan ook goed aan om een online versie van je winkel op te starten. Daarvoor hoef je je heus niet aan te melden bij een bedrijf dat die bestellingen in goede banen leidt en bezorgd, dat kan je zelf! In deze blog vertel ik je wat je nodig hebt. Lees je mee?

Een goed online systeem

Helemaal zonder een externe partij gaat haast niet. Als je een klein bedrijfje hebt, kan je de bestellingen nog via de telefoon doen. Als je website op orde is, kan men jou persoonlijk of via een telefoonnummer van de zaak berichtjes sturen of bellen met hun bestelling. Deze noteer je dan handmatig en voer je vervolgens uit. Maar de meeste mensen maken gebruik van een systeem. Kijk op internet voor een systeem dat bij jou past.

Mooi verpakt

Om je producten goed over te laten komen, heb je stevige verpakkingen nodig. Een papiertje is meestal niet genoeg en daarnaast ziet dat er ook niet zo professioneel uit. Ga voor goede doosjes of verpakkingsenveloppen en zorg dat er iets van jouw winkel op staat zoals bijvoorbeeld een sticker. Dit geeft een veel minder amateuristisch beeld over op de klant en zal hen daarom ook aansporen om opnieuw een aankoop te doen. Als de hoeveelheid bestellingen overzichtelijk blijft, zou je er zelfs een persoonlijk briefje bij kunnen schrijven.

Bepaal de omgeving

Als je zelf de bezorging wilt doen, is het natuurlijk logisch dat je niet het hele land door rijdt. Je zal je bezorgingsgebied moeten beperken tot een bepaald gebied. Bijvoorbeeld de gemeente waar je bedrijf is gevestigd. Eventueel kan je met een bestellingensysteem kijken of bestellingen daarbuiten kunnen worden opgenomen door een extern verzendbedrijf. Maar als je dat niet nodig vindt en het liever klein houdt, kan een klein gebied de uitkomst zijn en zo kan je alsnog alles in eigen hand houden.

Op de fiets

Dan heb je natuurlijk een voertuig nodig. Een auto is makkelijk maar niet zo milieuvriendelijk. Ga daarom voor een Cortina transportfiets. Zo kom je buiten en in beweging. En zoals de naam al luidt, zijn deze fietsen gemaakt voor het transporteren van goederen. Ze zijn stevig en gaan lang mee. Een echte investering voor je bedrijf dus. Daarnaast geeft zelf fietsen een gevoel van voldoening en met zo’n gevoel willen we iedere werkdag natuurlijk wel afsluiten. Heb je meer ondersteuning nodig bij het fietsen? Ga dan voor een Cortina elektrische fiets.