Home Wonen Wanneer hoort een gevel gerenoveerd te worden?

Wanneer hoort een gevel gerenoveerd te worden?

0
Wanneer hoort een gevel gerenoveerd te worden?

Je gevel hoort gerenoveerd te worden als er schade aan is gemaakt. Dit gebeurt niet altijd en daarom is het ook goed om aan te nemen om elk jaar de gevel te reinigen. Dit kan op meerdere manieren gedaan worden net zoals het renoveren van een gevel. Mocht je een gevel hebben en graag meer te weten willen komen over hoe je deze het beste kunt onderhouden, lees dan zeker verder. 

Hoe werkt een gevel reinigen?

Een gevel reinigen werkt door middel van het reinigen van de stenen. Dit gebeurt meestal met een hogedrukspuit. Het kan ook gedaan worden met een stoomreiniging of met zandstralen. Deze twee andere manieren zijn echt bedoeld voor heftiger vuil en daarom zijn ze ook niet geschikt voor alle reinigingen. Zandstralen wordt bijvoorbeeld vooral gebruikt bij het verwijderen van graffiti. Er wordt hierbij als het ware een laag verwijderd. 

Een gevel kan ook gereinigd worden omdat er aanslag of mos op zit. Na het reinigen van een gevel moet de gevel geïmpregneerd worden. Impregneren gevel werkt door er een laag op te spuiten die vuil en vocht afstoot, hier zie je verder niks van.

Hoe wordt een gevel gerenoveerd?

Een gevel wordt gerenoveerd door middel van bijvoorbeeld de voegen repareren. Dit houdt in dat de versleten voegen eruit gehakt worden en daar worden vervolgens nieuwe voegen in aangebracht. Dit om te voorkomen dat de schade aan de gevel toe blijft nemen. Zo kunnen gaten in de voegen insecten aantrekken en die kunnen problemen veroorzaken. Om dit te voorkomen kun je het beste zorgen dat de voegen in goede staat zijn. Ook kan een gevel een extra laag zoals stuc krijgen voor de esthetische waarde en voor extra bescherming.

Wat kun je verder nog opknappen aan je gevel?

Je gevel opknappen kan verder nog door een stuclaag aan te brengen. Dit is ook om eventuele schade aan je huis te voorkomen. Dit betekent dat je geen zichtbare plekken meer hebt van schade. Dit betekent alleen ook dat je bijvoorbeeld geen stenen en voegen van je gevel kunt zien. Of dit bij jou past hangt voornamelijk af van je smaak. Zo vindt de ene persoon een strakke gevel mooi en ziet de ander dit compleet anders. 

Mocht je nog nooit de gevel opgeknapt hebben dan kun je het beste advies inwinnen van een exxpert. Daarnaast kun je ook overwegen om de gevel op te laten knappen door iemand die hier wel veel ervaring mee heeft.