Home Blog Laptop met waterschade

Laptop met waterschade

0
Laptop met waterschade

Helaas kan het iedereen overkomen en het gebeurt vaak op het moment dat we het echt niet kunnen gebruiken. Onze laptop gebruiken we namelijk bijna elke dag, zowel voor welk als voor vrije tijd. Maar er zijn van die onhandige momenten dat we per ongeluk een glas water omstoten en het water ook onze laptop bereikt. Dit zijn van die momenten dat we graag even terug de tijd in willen en het glas water ergens anders neerzetten. Maar dit kan helaas niet. Dus wanneer het al gebeurd is zit er maar een ding op. En dat is hopen dat je laptop geen waterschade heeft opgelopen. Helaas is dit vaak wel het geval. Dan is het verstandig om hem te laten repareren. Als je je laptop op tijd laat repareren beperk je de kans dat er nog meer stuk gaat. 

 

Herstellen

Wanneer je een Macbook hebt is het verstandig om naar een reparateur te gaan die verstand heeft van Macbooks. Er zijn een aantal winkels in Nederland die je kunnen helpen met de waterschade van je Macbook te herstellen. Omdat het bij waterschade vaak ingewikkelder ligt dan alleen een defect onderdeel te laten vervangen moet je laptop vaak door een gehele waterschade behandeling. Er kan namelijk meer beschadigd zijn. Maar nadat een winkel je heeft geholpen met de waterschade macbook herstellen zal de laptop weer zo goed zijn als voorheen. Hierdoor kan je daarna weer verder met je werk of andere bezigheden op de laptop. Ook zijn vaak de bestanden die op de laptop stonden dan gered. Zolang je er op tijd bij bent en de schade niet fataal is geweest voor je laptop. 

 

Een diagnose

Omdat er bij waterschade, zowel door een glaswater maar ook door een grote regenbui vaak meer dan een onderdeel stuk kan zijn. Wordt er vaak eerst een gehele waterschadebehandeling gedaan. Hierbij gaat de hele laptop uit elkaar en worden alle onderdelen gereinigd. Het kan soms zo zijn dat na deze reiniging de laptop alweer functioneert zoals het hoort. Maar het kan ook voorkomen dat het blijkt dat er wel een onderdeel of onderdelen defect zijn. Dan is het wel noodzakelijk om dat onderdeel te laten vervangen. Maar vaak heb je hier nog een keuze bij. Er wordt na de diagnose een lijst met onderdelen die getroffen zijn door het water opgesteld. Als deze lijst heel lang is kan het soms goedkoper zijn om een nieuwe laptop te kopen. Maar in elk geval is het belangrijk om snel te laten kijken naar je laptop als deze waterschade op heeft gelopen, zodat je dit zo snel mogelijk kan laten repareren.